در حالی که COVID-19 در درجه اول یک بحران بهداشتی است ، به بسیاری از امور زندگی ما آسیب قابل توجهی ایجاد کرده است. انقلاب کلاس آنلاین اکنون با سرعت برق در حال پیشرفت است. افرادی که در خط مقدم این انقلاب هستند یعنی معلمین و دانش آموزان ممکن است تا حدی زیادی احساس ناامیدی و خستگی کنند.
تغییر کار آموزش از حالت کلاسی به کلاس آنلاین ممکن است خیلی طاقت فرسا بنظر برسد، اما خبر خوش این است که ابزارهای لازم برای موفقیت کم نداریم. با اتخاذ یک ذهنیت دیجیتالی، شما همچنین تدریس خود را انعطاف پذیرتر، در دسترس تر و از برخی جهات تعاملی تر می کنید.
آیا می خواهید ماموریت خود را بپذیرید؟
در آموزش کلاس آنلاین، اولین هدف معلم باید جلب توجه دانش آموز در این محیط جدید آموزشی باشد. هنگامی که توجه او را جلب کردیم حتما باید دنبال راه تعامل مداوم با آنها باشیم. از این گذشته ، اگر دانش آموز ما به طور فعال با دوره ها و مطالبی که آماده کرده ایم درگیر نباشد، پس ما به هدفمان نرسیده ایم.مانند تدریس در محیط کلاس در کلاس آنلاین هم هرچه دانش آموزان ما بیشتر درگیر شود، بیشتر یاد می گیرد. هنگام ایجاد دوره های آنلاین باید این هدف را داشته باشیم تا دانش آموزان از ما خوششان بیاید و از بودن در کلاس ما لذت ببرند. وقتی در حال ایجاد یک کلاس آنلاین هستیم ، باید سوالات زیر را از خود بپرسیم:
-
آیا این دوره توجه دانش آموزم را به خود جلب می کند؟
-
چه کاری می توانم انجام دهم تا این دوره برای مخاطبانم بیشتر سرگرم کننده شود؟
-
چه کاری می توانم انجام دهم تا این تجربه یادگیری جذاب تر شود؟
برای انجام این کار ، من هشت نکته مهم برای کمک به شما در ایجاد کلاس آنلاین جذاب و موثر که دانش آموزان شما را درگیر و سرگرم کند، جمع آوری کرده ام. بیایید با هم شروع کنیم!
.1 بستر آنلاینی پیدا کنید که برای کلاس آنلاین جذاب شما مناسب باشد.
قبل از اینکه سفر جدید آموزش آنلاین خود را شروع کنید، باید مطمئن شوید که تمام ابزارهای لازم را در اختیار دارید. به نحوه ایجاد و به اشتراک گذاشتن مطالب یادگیری با دانش آموزان خود بیندیشید.
این ابزارها برای ایجاد ساده ترین دوره های آنلاین سرگرم کننده طراحی شده اند. آنها شما را قادر می سازند بدون نیاز به دانش فنی ، درسهای تعاملی آنلاین ایجاد کنید.
.2مطالب خود را باید در کلاس آنلاین جذاب کوچک کنید
هنگامی که ابزار مناسبی را به دست آوردید ، باید درباره زمان و روش ارائه مطالب خود تصمیم بگیرید. برای تعیین این موضوع ، باید متوسط دامنه توجه مخاطبان خود را در نظر داشته باشید روانشناسان کودک می گویند که دامنه توجه بسته به سن دانش آموز متفاوت است:
-
6 ساله: 12 تا 18 دقیقه
-
8 ساله: 16 تا 24 دقیقه
-
10 ساله: 20 تا 30 دقیقه
-
12 ساله: 24 تا 36 دقیقه
دانستن این موضوع به شما کمک می کند تا طول محتوای خود را با توجه به میزان زمان یادگیری کودک تنظیم کنید، حتی شما باید با احتیاط با این اعداد برخورد کنید چون باید حواس پرتی هایی را که ممکن است دانش آموزان هنگام یادگیری از خانه با آن روبرو شوند را در نظر بگیرید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که معمولاً حفظ توجه دانش آموز در کلاس آنلاین نسبت به کلاس درس دشوارتر است.
محتوای خود را تا حد ممکن کوچک و آسان بسازید و تمرکز کنید تا با گامهای کوچک که می توانند به سرعت تکمیل شوند به هدف خود دست یابید. سه محتوای خرد شده ی پنج دقیقه ای موثرتر از یک محتوای پانزده دقیقه ای است. این رروش آموزش مورد پسند دانش آموزان است و نشان داده شده است که یاد گیری آن ها را بهبود می بخشید.
3. طرح درسهای روزانه و ماهانه ی عالی طراحی کنید.
در بعضی مواقع ، پیروی از یک طرح درسی آموزشی بهترین عملکرد ممکن را برای شما رقم میزند. پیشنهاد ما برای ساختار طرح درس این است که آن را طوری تنظیم کنید که برای خودتان و مخاطبانتان مناسب باشد. آن را تا حد ممکن ساده نگه دارید و از آن به عنوان الگوی تمام دوره های خود استفاده کنید.
در اینجا مثالی از ساختار طرح درس وجود دارد که ما اغلب از آن استفاده می کنیم:
-
صفحه عنوان: عنوان درس را در کنار برخی از تصاویر با تأثیر بالا قرار دهید.
-
اهداف یادگیری: اهداف و نتایج درس را به روشنی بیان کنید.
-
معرفی مفاهیم کلیدی: یک نمای کلی از خروجی درس ارائه دهید.
-
شروع درس : از دانش آموزان نظرات و اطلاعاتشان را با موضوع درس بپرسید.
-
جزئیات:درس درس را مناسب با اهداف یادگیری خود ارائه دهید.
-
مسابقه: برای بررسی و تقویت یادگیری دانش آموزان خود بین آنها مسابقه سئوال و جواب بگذارید.
-
آزمون شفاهی: از دانش آموزان چند سئوال شفاهی بپرسید.
-
اسلاید خلاصه: اطلاعات ارائه شده در این جلسه را خلاصه کنید.