جلسه اولیا و مربیان درس کامپیوتر
به نظرم گذاشتن جلسه اولیا و مربیان درس کامپیوتر با توجه به فوق برنامه بودن درس کامپیوتر بسیار بسیار مهم می باشد، روز اول و جلسه اول سال تحصیلی برای معلمان و اولیا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.هرچند هم که معلم مشهور و توانایی باشید و یا هرچند هم که اولیا دانش آموزان در سطح پایینی از سواد قرار داشته باشند، اعتماد دوطرفه اولین شرط داشتن یکسال بدون دغدغه و ثمر بخش برای دانش آموزان خواهدبود.پس در تمام طول سخنرانی باید تلاش کنید، این اعتماد را از طرف اولیا کسب کنید و متقابلا باید به اولیا اعتماد کنید.اگر شما معلمی باشید انتخاب شده یا انتصاب شده ، تفاوتی نمی کند، جلسه اول با اولیاء دانش آموزان، از بسیاری از تنش های احتمالی در طول سال تحصیلی جلوگیری می کند. پس در برقراری این ارتباط نکاتی را که ذکر می شود درنظر داشته باشید.
1-صادق اما قاطع باشید:
درگام اول لازم است شما کاملا با اولیاء دانش آموزان صادق باشید.مغلطه کردن در افعال ، تعریف زیادی از عملکرد خود در سالهای گذشته ، بزرگتر جلوه دادن توانایی ها، همه عواملی هستند که اعتماد اولیا را از میان می برند. اجازه بدهید گذر زمان این اعتماد را به روابط شما و اولیا تقدیم کند. اعتمادی که از راه درستی عملکرد به دست بیاید، به این آسانی ها شکسته نمی شود. درکنار صداقت باید قاطع باشید. انتظارات ورودی خود را از دانش آموزان به صراحت بیان کنید. اگر تا آغاز سال تحصیلی فرصتی باقیست راهکارهای تقویت مهارتها را به اولیاء آموزش بدهید. هم چنین انتظارات خود را درطول سال تحصیلی از تمام جنبه ها یادداشت و برای والدین بازگو کنید. این انتظارات می تواند از موارد بهداشتی ، انضباطی، درسی و هر مورد دیگر باشد.
2- در مورد اهمیت یادگیری آموزش کامپیوتر به کودکان بگویید.
به والدین یادآوری نمایید که درست است این درس فوق برنامه است و نمرات آن در کارنامه ثبت نمیشود، اما واقعا بدون یادگیری آن فرزندان ما در زندگی پیش رو دچار مشکل خواهند شد و بقول خانم یاسمین زهرا جعفری، کودکان ما دو راه بیشتر ندارند یا کامپیوتر را یاد بگیرند یا در جهانی که لبریز از تکنولوژی است گم شوند. در کشور های پیشرفته تر ، کار با کامپیوتر ، به کودکان از مقطع کودکستان آموزش داده می شود . در جامعه ی امروز، بزرگسالان و کودکان هر دو نیازمند این هستند که مهارت های پایه ای کامپیوتر را یاد بگیرند. هر چه زودتر اصول اولیه را یاد بگیرید به همان سرعت هم مفاهیم پیشرفته را فرا خواهند گرفت.بچه های امروزی وقتی به سن ورود به مدرسه می رسند، باید در یک سطحی کار با برنامه های کامپیوتر، وب سایت ها و ارتباطات آنلاین را آموخته باشند کودکانی که کار با کامپیوتر را یاد بگیرند آماده خواهند بود که در دنیای تکنولوژیک کار و زندگی کنند. آن ها در عین حال آماده می شوند برای دوران دبیرستان و تحصیلات عالی که اغلب کارها و تکالیف شان (خیلی بیشتر از زمان خود ما یعنی امروز) مبتنی بر کامپیوتر خواهد بود. در کشور های پیشرفته از سنین کودکی یادگیری کامپیوتر و مثلا برنامه نویسی را آغاز می کنند و آن را در دوره های تحصیلی پیش از دانشگاه به یک تکامل حداقلی می رسانند.در این میان باید توجه داشته باشیم که آموزش کودکان به خصوص کودکان کم سن و سال از ظرافت و اهمیت بالایی برخوردار است . ذهن کودکان ذهن بسی پویا و خلاقی است و قابلیت یاد گیری بی نظیری دارد. اگر شما بتوانید علاقه کودک را نسبت به یک موضوع جلب نمایید بزرگترین قدم را در آموزش کودکان برداشته اید.
3-برنامه های آموزشی خود را به وضوح بیان کنید
اگر آموزگاری هستید که از قبل برای کل سال خود برنامه ریزی کرده اید، مواردی را که به اولیا مربوط می شود را درجلسه عنوان کنید.این حق والدین است که با برنامه ها و اهداف و انتظارات ورودی و خروجی دانش آموزانشان آشنا باشند.برنامه ها را به گونه ای طراحی کنید که درتمام طول 8ماه سال تحصیلی بتوانید آن را ادامه بدهید.نیمه کاره گذاشتن یک برنامه ، مخرب تراز مطلق اجرا نکردن یک برنامه است.درصورتی که یک معلم تازه کار هستید در اینباره با معلمان با تجربه تر مشورت کنید و در صورت صلاحدید از تقویم آموزشی خود برای هر یک از والدین پرینت گرفته و به ایشان ارائه دهید.از ایشان بخواهید نظارت ، کنترل و بررسی تکالیف و انجام آن توسط دانش آموزان را کنترل داشته باشند، پرسش و پاسخ مباحث از طرف والدین و والدین سنجی داشته باشند، آوردن کتاب ها و وسایل مورد نیاز در شب قبل کنترل شود و ……..
4- درباره انتخاب آفیس و ویندوز و ورژن نرم افزارهای انتخابی مورد استفاده در سال تحصیلی برای والدین توضیح دهید .
درهرصورت اولیا امکاناتی را برای آغاز سال تحصیلی برای فرزندشان در نظر می گیرند.انتخاب صحیح و آگاهانه ، علاوه بر صرفه ی اقتصادی موجب آرامش کودک در مدرسه و بهبود عملکرد درسی نیز می شوند.تجربیات خود را برای خرید و یا نصب در اختیار اولیا قرار بدهید.
5- درباره قوانین کلاسی و نکات تربیتی دانش آموزان که والدین محترم در خانه به ایشان یاد آوری کنند، صحبت کنید.
بطور مثال نکات تربیتی زیر را میتوانید با اولیا در میان بگذارید، تا در منزل به فرزندان خود یاد آوری کنند. این مشارکت و همدلی شما را به اهدافتان نزدیکتر مینماید.بطور مثال نظم و انضباط و اخلاق نیکو و احترام متقابل به دوستان و کمک و همیاری به دوستان ، رعایت قوانین کلاسی،به حداقل رساندن غیبت، حضور به موقع در کلاس، دست نزدن به سیم برق و پریز برق، درست نشستن در پشت کامپیوتر، درست در دست گرفتن ماوس، نخوردن غذا و تنقلات، نکشیدن ماوس از دست هم، ضربه به کیبرد نزدن و …….
6-درباره همراهی و مشارکتی که والدین میتوانند با شما داشته باشند در امر آموزش مطالب زیر را برایشان عنوان نمایید.
از والدین درخواست نمایید برای رسیدن به اهداف آموزشی با شما بطور مثال همکاریهای زیر را داشته باشند، کنترل و بررسی صفحه ارتباط با والدین کتاب کار ، علامت گذاری و یا برچسب نام روی کتاب ها، تهیه پوشه کار، کمک به دانش آموزانی که توانایی خواندن ندارند برای حل تمارین، حداقل هرماه برای آگاهی از وضعیت اخلاقی و درسی با شما در ارتباط باشند، والدین سنجی و پرسش مداوم داشته باشند، در صورت امکان و علاقه مندی به شما پیشنهادات قابل اجرا و سازنده بدهندو ……
7- درباره ارزشیابی توصیفی برای اولیا توضیح دهید.
اغلب خانواده ها ، ارزشیابی توصیفی را به معنی ارزشیابی نشدن در مدرسه پذیرفته اندو بسیار نسبت به آن بدبین هستند. دیدگاههای شخصی را دور بریزید و نقاط قوت ارزشیابی توصیفی را برای اولیا توضیح بدهید.این نکته را یادآوری کنید که منابع ارزشیابی توصیفی تنها امتحان نیستند و کلیه عملکردها وفعالیت های دانش آموزان در طول سال تحصیلی جزءمنابع ارزشیابی هستند. از اهمیت آزمونها برای تشخیص نقاط ضعف دانش آموزان برای آن ها توضیح بدهید و از لزوم برگزاری آزمونها به روشهای مختلف. سعی کنید دیدگاه اولیاء را نسبت به این موضوع ارتقا ببخشید و ایشان را از مقوله های رتبه بندی ارزشیابی دانش آموزان آگاه نمایید، بطور مثال:
خیلی خوب : دانش آموزی که همیشه بدون غلط و همیشه پاسخگو است و به تمام اهداف مورد نظر معلم دست یافته و تکالیفش را کامل انجام می دهد و اشتباه های محدودی دارد.
به هدفت داری میرسی : دانش آموزی که اکثر وقتها پاسخگو است و بیشتر انتظارات معلم را بر آورده می سازد و اشتباه های او محدود یکی دو مورد می باشد.
در مسیر درستی : دانش آموزی که بطور متوسط به اهداف و انتظارات مورد نظر معلم دست یافته باشد
هنوز نه : دانش آموزی که برای انجام فعالیت ها نیاز به کمک و راهنمایی معلم دارد. و به تنهایی قادر به پاسخگویی و انجام فعالیت ها نمی باشد.
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید